Forum klasy Ic II LO im. Heleny Malczewskiej w Zawiercu
Moderator
Tak jak w temacie, jaki jest wasz ulubiony zespół lub gatunek muzyki? Ja mogę do razu napisać, że nie ograniczam się do jednego gatunku i słucham niemal wszystkiego, od muzyki klasycznej, jazzu, przez rock, po metal ( ale nie jakaś skrajnie ciężka odmiana, coś lżejszego, żaden tam łomot, czy ave satan ). Nie słucham w ogóle dennego, radiowego popu, disco polo no i techna, ale tego osobiście nie uznaję za muzykę
Z ulubionych zespołów:
-Bach
-Republika
-Dżem
-Deep Purple
-Red Hot Chili Peppers
Tyle ze znanych zespołów, oprócz tego bardziej niszowe, np.:
-Zabili mi żółwia
-Dziurawej Pół Czekolady
-Coma
-Bakflip
I wiele, wiele innych
Ostatnio edytowany przez Michał Cholewka (2007-11-29 15:58:10)
rock amerykański i kanadyjski czyli głównie simple plan i hoobastank...
"normalny rock" (scorpions, guns and roses, dżem, dziurawej pół czekolady) ;P
rosyjska muzyka rozrywkowa i światowa rozrywkowa też trochę...
hmmm... jescze enigma, ale gatunku nazwać nie potrafię... takie średniowieczno-gregoriańskie cuś ;P
EDIT
iii... zapomniałam o latino
Ostatnio edytowany przez Aneczka (2007-11-29 16:03:12)
Ja podobnie jak Dziki słucham wszystkiego, jeśli tylko jest dobre, ale bez hip-hopu, techno, różnych wariacji na temat metalu oraz disco polo i... coś by się tam jeszcze znalazło. Najbardziej lubię rock i blues.
Ulubione zespoły zagraniczne:
- Nickelback,
- Red Hot Chili Peppers,
- Scorpions,
- Led Zeppelin,
- powiedzmy, że Nirvana
- Joe Satriani!
- Santana
Ulubione zespoły polskie:
- Perfect,
- Budka Suflera,
- Lady Pank,
- Wilki,
- Elektryczne Gitary,
- od niedawna do tego grona należy też Dżem.
Ja widzę, że nic nowego nie wniosę. :)
Ulubione gatunki: rock (alternatywny, metal itp. itd.), klasyczna (okazonalnie).
Zespoły których słucham (nie koniecznie jestem ich fanem): Led Zeppelin, U2, Bad Religion, The Offspring, Iron Maiden, Metallica, Tool...
Z niecierpliwością czekam na post Olka. ;)
Pozdrawiam
Moderator
Już widzę te Behemoth'y u Olka Jak widać, póki co gusta mamy podobne
Oczywiście większość z rockowych i metalowych wykonawców, których wymienili Mateusz i Paweł mógłbym dopisać do siebie
Ale niech będzie, że zawierają się w tym 'wiele, wiele innych'
Najlepszy "metalowy" zespół to Cradle Of Filth. Niech żyje!!!
Poza wyżej wymienionym to metalu już nie słucham. Ale rockiem nie pogardzę: Linking Park, Red Hot Chili Peppers, the Doors, the Offsprings, Muse, Angels and Airwaves, Fall Out Boy, Korn, Green Day, My Chemical Romance...
No i oczywiście Disko-polo Disko-polo rządzi!
Pozatym lubię posłuchać wszystkiego oprócz techna. Tego to ja nie trawię Chociaż parę piosenek mi się podoba.
to ja jestem inny ;p słucham każdej muzyki (jak śpie :p) ale moim ulubionym gatunkiem muzyki jest polski hip hop i amerykański rap :D czasami słucham też francuskiego hh :p
Moi ulubieni wykonawcy:
-Peja
-PFK
-Liroy
-Molesta
-DKA
-AbraDab
-Jeden Osiem L
-Killaz Group
-Nowator
-O.S.T.R
-50 CENT
-Chamillionaire
-Snoopy Dog
-Akon
Moderator
Hehe, w moim dawnym, mrocznym życiu słuchalem tylko HH Tak więc Peja, Paktofonika, Moleściaki, Dab... przez to wszystko przechodziłem, ile do tej pory tekstów znam na pamięć
Moderator
I będziemy wpisywać wszystkie trip-hopy, house'y, acidy itp?
Nie wiem czy wiecie ale większość tych zespołów które wymieniliście to zespoły satanistyczne!!!
Nie to co :
-System of a Down
-Rammstein
-Lordi
-Roadraner
-Pidżama Pormo
A tak nawiasem to i ja czasem (tylko 8h/dobę) grzeszę słuchając Nightwish, Iron Maiden, BEHEMOT, czy KorN bo najlepsza muzyka to z gitarą HH i nic tego nie przebije!
Moderator
Muzyki klubowej nie słucham wcale, dla mnie to coś a'la techno i odpada. Natomiast grupy operacyjnej nie lubię z prostego powodu.... to taki zespolik który będzie gwiazdą kilku minut, bo wyzwią kilka znanych osób, co zazwyczaj trafi do wiekszości ludzi... ponadczasowe to to nie jest
Z wymienionych przez Ciebie, andramil, zespołów też można wyłowić "satanistyczne" . To, że czasem muzyka tych zespołów nie trzymała się poprawności politycznej, moralnej etc., nie oznacza że są takie złe i mroczne, a ich słuchanie może spowodować opętanie
.
Słucham metalu, muzyki klasycznej, psychodelicznej i troche alternatywnej.
Z zespołów lubię:
Nocturnus - klasyka deathmetalu
Death - j.w.
Nile
Meshuggah
Halloween
Cynic
Atheist
I ciągle coś nowego odkrywam.
Przyjaciel Zbycha
A ja dla odmiany to właściwie wogóle nie słucham muzyki. (Choć gdybym słuchał to raczej klasyczną.)
Ja po prostu nie czuję potrzeby słuchania muzyki.
I co na to powiecie? Człowiek (młody!) niesłuchający muzyki!?
Ukamieniować? Ukrzyżować?
Moderator
Ukrzyżować... to taka odpowiednia, męczeńska śmierć dla takiego praktykującego katolika ( Poncjusza ). A uważam, że wiele tracisz... nie mówię już o słuchaniu muzki jako coś z mp3, byleby pikało i takie tam, bo wszyscy słuchają. Ale muzyka jako integralna część ludzkiej kultury przetrwała te wszystkie wieki i mimo, ze tak bardzo teraz upodlona, nadal potrafi inspirować, pobudzać do przemyśleń, wywoływać emocje. Jeśli skłaniasz się ku klasycznej, polecam Warjacje Goldbergowskie ( odkryte o dziwo przed czytaniem milczenia Owiec ) i moje ulubione polskie dzieło: Etiudę Rewolucyjną, ogólnie klasyków: Mozart, Bach... no nie będę stroił pajaca i Ci wymieniał. Ale nawróć się, o niewierny, grzechy Twe bowiem o pomstę wołają do nieba!
Ostatnio edytowany przez Hannibal (2007-12-03 20:09:45)
Ja tam słucham tego co mi sie w danej chwili spodoba!!!! Ale lubie takie zespóly jak
Verba
Jeden Osiem l
DKA
Molesta
ATB
Mezo (choć teraz juz mniej)
Swego czasu Kindla mi sie podobała ale juz mi sie znudziła
Ale jak imprezka to tylko discoooo <lol>